Sociala medier - marknadsföra sig via Facebook

Hem > Sociala medier - marknadsföra sig via Facebook

Det första du måste göra för att kunna marknadsföra sig via Facebook är att skapa en Facebook-profil till ditt företag. Så här kommer en snabb guide hur du gör din Facebook profil. 

Skapa en företagsprofil på Facebook på 8 snabba steg!

1. Skapa din profil här.

Du väljer vilken sidtyp som motsvarar ditt behov. Fyll sedan in profilens namn (ex företagsnamnet), platsen, den kategori som passar ditt företag bäst och telefon. Detta gör det lättare för folk att hitta er!

2. Beskriv din verksamhet

Här beskriver du vad företaget gör. Det kan lämpligtvis vara hur ni hjälper kunder eller om ni säljer några produkter. Håll det kort och koncekvent. Om ni har en hemsida kan ni länka till den här under "webbplats". Ta hjälp av taggar - det hjälper folk att hitta er.

3. Profilbild.

Välj lämpligtvis er företagslogotyp.

4. Adressen till företaget

Har din företag en adress? Skriv in den här. Sedan är det dags att bestämma vad företagsprofilen ska heta. Om du lägger in kampanjer på Facebook är det bra att skriva in adressen för att kunder ska kunna hitta företaget, och då bör den vara ganska lätt. Så ta ett namn utan siffror och andra symboler: ex www.facebook.se/företaget

5. Välj omslagsbild

Här är sidan klar! Nu ska du bara lägga upp en omslagsbild. Det gör du genom knappen ”Lägg till Omslagsbild”, välj sedan ”ladda upp foto”. Bilden kan vara (851*315 pixlar) på någonting företagsrelaterat. Är bilden för stor kan du dra runt bilden på det du vill visa.

7.Bjud in vänner

Bjud in folk att gilla sidan. Sprid och dela sidan för att få fler gillningar.

8. Klart!

Nu är sidan klar! Nu är det bara content kvar!