Profilprodukter - Varumärkesbyggande marknadsföring

Hem > Profilprodukter

Profilprodukter kan vara ett effektivt verktyg för att bygga upp ett starkt varumärke. De kan med fördel användas för att öka kännedomen om varumärket, bidra till att skapa kundlojalitet och även driva försäljning. På den här sidan kan du läsa mer om olika typer av profilprodukter och hur de kan stärka ditt varumärke.

Vad är det?

Profilprodukter är produkter som har ditt varumärke, som namn, logotyp eller budskap, tryckt på sig. Produkterna kan omfatta allt ifrån mindre saker som pennor, block och muggar till kläder, väskor och paraplyer. Ofta delas dessa profilprodukter med tryck ut gratis, till anställda, kunder och exempelvis besökare på mässor eller event. De kan också säljas i butiker eller i en e-handel online.

Olika profilprodukter med tryck

Det finns en stor mängd olika produkter att välja mellan när du ska beställa profilerade produkter. De vanligaste inkluderar kläder, pennor, kontorsmaterial, glas, muggar och vattenflaskor. Du kan läsa mer om respektive kategori här nedanför.

Kläder

Ett populärt val är att använda kläder och accessoarer som profilprodukter, där logotypen ofta sitter på framsidan eller baksidan av plagget och erbjuder god exponering av den tryckta logotypen. T-shirts, pikétröjor, luvtröjor, kepsar och väskor är vanligt förekommande.

Pennor och kontorsmaterial

Ett praktiskt val är pennor, anteckningsblock eller annat kontorsmaterial. De kommer ofta till användning av både anställda och kunder, vilket kan ge ditt varumärke fin exponering både internt och externt varje gång produkten används.

Glas, muggar och vattenflaskor

Ett utmärkt sätt att visa upp ditt varumärke på är genom att trycka logotypen på glas, muggar och vattenflaskor. Många företag har glas eller muggar med eget tryck i sitt lunchrum, vilket skapar en professionell och seriös känsla både bland anställda och kunder som kommer på besök. Vattenflaskor är en praktisk produkt att ge bort gratis vid evenemang eller som gåvor till anställda.

Fördelar

Det finns många fördelar med att använda profilprodukter som en del av din marknadsföring, dessa inkluderar:

  • Ökad varumärkeskännedom: Fler personer ser din logotyp och blir medvetna om ditt varumärke, vilken kan leda till nya kunder, ökad försäljning och kundlojalitet.
  • Motiverade medarbetare: Genom att ge snygga och praktiska produkter som gåva till dina anställda visar du din uppskattning, vilket kan bidra till ökad motivation.
  • Kostnadseffektiv marknadsföring: Profilprodukter är en billig och effektiv typ av marknadsföring och kan ge dig bra avkastning på din investering.
  • Förbättrad kundlojalitet: Kunder uppskattar att få gratis produkter och kan leda till ökad kundlojalitet med återkommande besök och köp.