Giveaways som marknadsföring

Hem > Giveaways som marknadsföring

Giveaways, alltså att ge bort gratis produkter, har visat sig vara ett effektivt hjälpmedel inom marknadsföring. Gratisprodukter bidrar till att skapa engagemang, fånga uppmärksamhet och stärka varumärken. På den här sidan kan du läsa mer om vilka fördelar det finns med giveaways och vilka produkter som lämpar sig för detta ändamål.

Giveaways med tryck

Giveaways med tryck är ett effektivt, billigt och smart sätt att exponera ditt varumärke på. Varje gång en person använder din produkt får ditt varumärke exponering och personen blir påmind om ditt erbjudande. Detta leder till ökad varumärkeskännedom och närvaro, men kan också bidra till bättre kundlojalitet och försäljning. Läs mer om fördelarna med giveaways här nedanför.

Stärker ditt varumärke

Giveaways kan hjälpa dig att stärka ditt varumärke genom att bland annat:

  • Bygga varumärkeskännedom: Gratisprodukter med tryck gör att du kan nå en bredare publik och öka både synligheten och medvetenheten om ditt varumärke.
  • Skapa positiva associationer: Genom att ge bort roliga och användbara produkter skapar du positiva associationer till ditt varumärke.
  • Generera leads: Om du inkluderar en uppmaning eller call to action (CTA) i din giveaway kan du samla in värdefull kundinformation och generera leads, som kan bidra till nya kunder och ökad försäljning.

Hjälper kunder att komma ihåg dig

Genom att ge bort gratisprodukter som är användbara eller roliga ökar chansen att folk kommer ihåg dig och ditt varumärke. Det är en effektiv strategi för att skapa minnen ihop med dina kunder och hjälpa dig vara top-of-mind hos dem.

Roliga och billiga produkter

För att få maximal effekt och väcka intresse behöver du välja rätt produkter för din giveaway. Här nedanför listar vi några av de mest populära kategorierna.

Godis och snacks

Ett enkelt sätt att visa kunder och leverantörer att du bryr dig om er affärsrelation är att ge bort godis med tryck. De flesta gillar godis och de som inte gör det uppskattar oftast gesten ändå. Välj mellan allt från klassiska karameller och chokladaskar till mer hälsosamma alternativ som energibars.

Spel och underhållning

Om du vill göra en lite roligare giveaway är mindre spel som kortlekar, pussel eller frågespel ett kul sätt att skapa engagemang hos kunder eller besökare. Något som alltid uppskattas är annars biobiljetter och presentkort på olika sorters aktiviteter.

Gadgets

Praktiska småsaker uppskattas alltid och kan till exempel vara en vattenflaska, termosmugg, powerbank eller mobiltelefontillbehör. Gratisprodukter som dessa kommer alltid till användning och kommer påminna om ditt varumärke varje gång personen använder dem.