Gör som oss, välj begagnad IT-utrustning till företaget

Återanvändning före återvinning är något vi tror mycket på. Samtidigt som Greta Thunberg kämpar för miljön på andra sidan Atlanten, blir vi inspirerade att dra vårt strå till stacken – därav har vi valt att satsa på begagnade datorer på företaget. Vi vill också skriva detta inlägg för att förhoppningsvis inspirera andra till att köpa begagnat, inte minst eftersom datorer och annan IT-utrustning är nödvändig för att bedriva effektiv marknadsföring idag.

Vi tror att företag kan bli ännu bättre på att handla begagnat, dessutom är det nuförtiden väldigt enkelt. Det finns diverse hemsidor såsom Blocket eller Tradera där man kan hitta det mesta inom alla branscher, men sen finns det även mer nischade företag som säljer begagnad IT-utrustning åt företag, kommuner och landsting. 

Men många tycker det är svårt att köpa begagnat och vad man egentligen ska tänka på. Vi har samlat de viktigaste tipsen.

3 tips inför begagnat-köpet

1. Googla modellen innan

En stor fördel med att köpa begagnat är att eventuella fabrikationsfel ofta är kända. Googla på modellen du funderar på att köpa och kolla vilka omdömen användarna gett den.

2. Välj utrustning som testats och återställts

Köper du från ett företag som har testat och återställt utrustningen får du produkter som är som nya, fast med några år på nacken. Självklart kan du återställa utrustningen själv om du exempelvis handlat från Blocket, men väljer du att handla från ett företag kan du också känna dig trygg i att det är bra utrustning.

3. Se till att få garanti på produkterna

Visst kan man göra bra köp på Blocket, men det är tråkigt att råka ut för dolda fel eller andra tråkiga överraskningar – spara därför alltid kvittot. Eller välj att handla från ett företag som erbjuder garanti. Om de inte har garanti, kräv det. Minst 1 år brukar vara rimligt för begagnad IT.

21 nov 2019