Marknadsföringsprocessen

Hem > Marknadsföringsprocessen

När man ska börja ta fram sin marknadsföring kan man följa marknadsföringsprocessen - en välkänd metod som funnit länge. Den föreslår 5 enkla steg som vi tänkte ta upp för er idag. Detta är alltså grundläggande marknadsföring, något som borde finnas i bakhuvudet på inte minst alla som är intresserade av ett framgngsrikt företag. Att arbeta aktivt med detta är minst lika viktigt som allt annat inom företagets bransch.

Steg 1:Marknadsundersökning - hitta dina kunder och börja förstå dig på din marknad. Vad finns det för behov där ute, och vad är efterfrågan för behovet?

Steg 2: Strategi - i detta steg är det dags att göra en marknadssegmentering. Ta reda på kön, demogragi och mer information om dina potentiella kunder. Dela upp dem i variabler för att lätt hålla reda på de olika.

Steg 3: Använd dig av en marknadsföringsmix, exempelvis kotlers 4p:pris, plats, påverkan och produkt.

Steg 4: Kundvärde - försök hitta sätt att bygga lönsamma relationer, exempelvis erbjuder ni bra service, bra kvalité eller är ni extra snabba?

Steg 5: Hur kommer dina meddelanden se ut till kunderna. Arbeta fram en kommunikationsprocess och ta hänsyn till mediabruset - vilket kommer göra att mottagaren inte alltid får de budskap som sändaren skickade.

Vill du ha mer hjälp?
Gå en utbildning och bli ett proffs!
Det finns hur mycket som helst att ta del av. Nedan finns en kort lista saker vi kan rekommendera att ta del av:

  1. Webinar
    Gå in på YouTube eller sök runt på sociala medier osv. för att hitta webinar inom marknadsföring. Utbildningarna brukar dugga tätt - framförallt under hösten och våren.
  2. Distanskurser
    Det finns en uppsjö av bra distanskurser att gå för att lära dig mer inom marknadsföring. Det finns flera skolar somhar många kurser inom marknadsföring och en aktör med både bra rykte inom kommunikation/marknadsföring samt ett bra utbud.
  3. Artiklar
    Googla på saker inom ditt önskade område. Det finns så mycket information där ute som du inte anar finns tillgängligt. Ut och leta!

Lycka till!

Få hjälp inom digital marknadsföring av företaget Noor Digital - ett av Sveriges ledande företag inom digital marknadsföring som SEO, SEM, sociala medier och webb.

Utveckla dina kunskaper med en IT-utbildning

När du står inför valet att välja en IT-utbildning kan det verka som en djungel av alternativ. Vi är här för att göra det hela lite enklare för dig. I denna guiden utforskar vi fem populära IT-utbildningar och vad de kan innebära för din framtida karriär. Häng med oss och få en klarare bild av din potentiala studieresa!

Rekrytering marknadsföring

Söker du rätt talent inom marknadsföring till ditt företag? En effektiv och genomtänkt rekryteringsprocess är avgörande för att hitta rätt person för jobbet. Här guidar vi dig genom varje steg av rekrytering inom marknadsföring, från att skapa en imponerande jobbannons till onboarding av den nya medarbetaren. Med rätt plan och verktyg kan du säkerställa en framgångsrik rekrytering och bidra till din verksamhets framgång.